Gemeente scherpt wegsleepverordening aan

De oude wegsleepverordening van de gemeente Sittard-Geleen uit 2004 wordt aangescherpt. Fout geparkeerde voertuigen worden binnenkort niet meer alleen bij evenementen weggesleept. Ook de kosten die voor het wegslepen en stallen van foutief geparkeerde voertuigen worden berekend gaan omhoog.

In de in 2004 vastgestelde ‘Wegsleepverordening evenementen gemeente Sittard-Geleen’ is wegslepen alleen mogelijk ten tijde van evenementen. Er is echter behoefte om niet alleen tijdens evenementen te kunnen wegslepen. Het college wil op de weg staande voertuigen weg kunnen slepen in het belang van de veiligheid op de weg, de vrijheid van het verkeer of het vrijhouden van gehandicaptenparkeerplaatsen. De voorliggende verordening is van toepassing op alle wegen en weggedeelten binnen de gemeente Sittard-Geleen.
De voorrijkosten van een sleepwagen bedragen straks 75 euro (was 65 euro), wanneer de voorbereidingen voor het wegslepen zijn getroffen en de eigenaar van het weg te slepen voertuig arriveert nog voordat er wordt weggereden naar de stallingsplek bedragen de kosten 135 euro en wanneer de auto is weggesleept naar de stallingsplek is de eigenaar 175 euro kwijt (was 155 euro). Daar komen dan nog de stallingskosten van 9,50 euro per dag bij. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.
Cookieinstellingen