Roemeense criminelen gepakt na achtervolging

Vrijdagnacht rukte de politie met verschillende auto’s uit na een melding van een winkelinbraak in de Groenstraat in Geleen. Daarbij werd de achtervolging ingezet op een witte personenauto waarin de vermoedelijke verdachten zaten.

In de Lissabonlaan in Sittard blokkeerde één van de politieauto’s de doorgang. Daardoor moest de vluchtauto uitwijken en reed hij vervolgens recht op een andere politieauto af waarmee hij frontaal in botsing kwam. Hierna hielden de agenten de vier inzittenden aan. 
Een agent liep door de botsing rugklachten op. De klap van de aanrijding was dermate groot dat beide auto’s total loss raakten.
Groep
De vier verdachten, twee mannen en twee vrouwen, zijn afkomstig uit Roemenië en maken vermoedelijk deel uit van een grotere groep. Naast de inbraak in de winkel in Geleen, worden zij verdacht van de diefstal van de witte auto waarin zij op dat moment reden. 
De personenauto was kort voor de inbraak in Geleen gestolen bij een woning in Berg en Terblijt. Twee andere verdachten, die ook zijn gezien bij de inbraak in de Groenstraat in Geleen, zijn daar weggevlucht. De bestuurder van de witte auto was vrijdag net vrijgelaten, nadat hij door de politie was gehoord als verdachte van zakkenrollerij waarbij hij een mobiele telefoon had gestolen. Daarnaast wordt nog onderzocht in hoeverre de vier verdachten bij andere strafbare feiten betrokken zijn geweest.
Cookieinstellingen