DNA wil status aparte voor Het Domein

De raadsfractie van DNA heeft voor de komende raadsvergadering op donderdag 25 september een motie en een amendement ingediend betreffende het ondernemingsplan voor De DoMIJNen, het cultuurbedrijf in oprichting.

In de motie vraagt DNA het college van B&W om een evaluatiemoment in januari 2016 waarin de voortgang van het ondernemingsplan van het cultuurbedrijf moet worden besproken en waarna bijsturing van de plannen mogelijk moet zijn. 
DNA is van mening dat het ondernemingsplan te gehaast moet worden afgehandeld. Door de daardoor ontstane tijdsdruk kan het ondernemingsplan niet op een “integrale en voldragen wijze” worden beoordeeld. Bovendien bestaan er op dit moment nog veel onduidelijkheden – open einden – en moet er op onderdelen nog besluitvorming en advisering plaatsvinden.
Verder wil de fractie dat het concept raadsbesluit wordt aangepast. DNA stelt voor dat de afdeling hedendaagse kunst van Museum Het Domein voorlopig een status aparte krijgt, om te kunnen beoordelen of een “eigenstandige positie” van Het Domein mogelijk is. Dit naar aanleiding van de beroering die is ontstaan in de wereld van kunst en cultuur over het verdwijnen van Museum Het Domein als zelfstandig museum: men vreest voor de teloorgang van het museum, dat in de afgelopen decennia een uitstekende reputatie in binnen- en buitenland heeft opgebouwd.
Cookieinstellingen