Opstoppingen in Sittard belemmeren hulpdiensten

Het verkeer in Sittard loopt sinds enkele dagen vooral rond de avondspits op plekken vast. Dat heeft te maken met wegwerkzaamheden en de daarmee samenhangende verkeersmaatregelen.

Door de verkeersmaatregelen langs Ligne, de start van de bouw van turborotonde De Wissel op de kruising Rijskweg Noord – Odasingel – Elisabeth van Barstraat en de vervanging van verkeerslichten op de kruising Kennedysingel – Putstraat stroomt het autoverkeer in de stad niet meer zo lekker door. 
De route Brugstraat – Wilhelminastraat – Engelenkampstraat – Leyenbroekerweg staat vaak volledig vol met stilstaand verkeer. En ook bij de kruising waar turborotonde De Wissel wordt aangelegd is de verkeersregeling met tijdelijke stoplichting op dit moment verre van optimaal. Je staat er als automobilist al snel een minuut of vier stil voordat je een keer groen licht hebt.
Het gevolg van alle drukte en de trage voortgang is dat automobilisten regelmatig ‘vergeten’ dat kruispunten te allen tijde vrijgelaten moeten worden. Vandaar onderstaande oproep op Twitter.
Cookieinstellingen