Optochthal barst uit z’n voegen

Foto:

De Sittardse Optochthal kampt met ruimtegebrek en daarom zoekt het Optoch Kommitee Zitterd samen met stadscarnavalsvereniging De Marotte naar ruimte waar enkele praalwagens veilig kunnen worden gestald.

De bestaande optochthal aan het Fischerpad te Sittard is namelijk langzamerhand te klein geworden voor de prachtige praalwagens waar de Sittardse carnavalsoptochten zo bekend om staan en waarmee regelmatig de landelijke televisie wordt gehaald. 
Naast de huidige 14 bouwplaatsen voor buurten en wagenbouwers, worden in de hal ook nog eens praalwagens gestald, die bestemd zijn voor verhuur aan andere plaatsen. De verhuuropbrengsten van die wagens zijn noodzakelijk en onmisbaar voor het Optoch Kommitee om de jaarlijkse begroting voor de organisatie van de optochten sluitend te krijgen.
wagens-buiten-de-optochthal
Deze oude prinsenwagen is één van de wagens die momenteel buiten de hal zijn geplaatst.
Dilemma
Het ‘probleem’ is nu dat zich de laatste jaren een positieve trend aftekent in de groei van het aantal bouwgroepen en in de behoefte aan meer ruimte voor het maken van mooie en technische hoogstandjes voor de optochten. Een waar dilemma dus, want meer ruimte voor bouwactiviteiten impliceert tegelijkertijd minder ruimte voor verhuurwagens. Afgelopen weken zijn er al enkele praalwagens noodgedwongen buiten de hal geparkeerd. Weliswaar voorzien van een afdekzeil, maar dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor het behoud van de goede kwaliteit. 
Optoch Kommitee Zitterd en De Marotte slaan daarom de handen ineen en gaan samen op zoek naar beschikbare ruimte(s) ergens in onze gemeente Sittard-Geleen, waar men één of wellicht meerdere praalwagens kan onderbrengen. De wagens zijn 4 meter hoog (één exemplaar is 5 meter hoog) en 10 tot 15 meter lang. 
Mocht u tips hebben, of misschien wel een geschikte loods, ook al is het maar voor een jaar, dan vraagt het Optoch Kommitee u vriendelijk om contact op te nemen met een van haar leden of te mailen naar [email protected]. U kunt ook bellen met 06-51338347. 
Cookieinstellingen