Lokaal Belang: Onrust in Einighausen

Foto:

Veel inwoners van Einighausen hebben bedenkingen tegen het voornemen van het college van B&W om de activiteiten van gemeenschapshuis ’t Klaverblad aan de Kerkhofweg te verplaatsen naar de basisschool aan de Boschweg, zo meldt Lokaal Belang.

De school wordt momenteel verbouwd en heringericht. Zowel tegen de keuze voor de locatie – te ver buiten Einighausen – als de plek binnen de school – de eerste verdieping – bestaat bezwaar. Gemeenschapshuis ’t Klaverblad ligt daarentegen centraal in het dorp.
De raadsfractie Lokaal Belang is het met de bewoners eens. “Het college houdt haar inwoners voor, dat zij zo lang mogelijk zelfstandig moeten blijven wonen. Dit impliceert dan ook, dat het college rekening zal moeten houden in haar keuze met de locatie en toegankelijkheid van een gebouw. Lokaal Belang is dan ook van mening, dat zowel de locatie als ook de plaats op de bovenverdieping van een school, hiervoor niet geschikt zijn.”
Verder vindt Lokaal Belang dat de manier waarop de bewoners zijn geïnformeerd geen schoonheidsprijs verdient, omdat er te weinig samenspraak met de bewoners is geweest over de verplaatsing van de activiteiten van het gemeenschapshuis naar de basisschool. 
“Slechts enkele verenigingen zijn via het dorpsplatform geïnformeerd en hebben er voor gekozen naar de rand van het dorp te verhuizen, omdat er geen andere keuze werd geboden.”
Op grond hiervan heeft Lokaal Belang schriftelijk een aantal vragen gesteld aan het college van B&W. Verder wil Lokaal Belang graag weten welke plannen er bestaan voor de al jaren leegstaande voormalige basisschool aan de Heistraat en wat er gebeurt met gemeenschapshuis ’t Klaverblad als de plannen voor de verhuizing van de activiteiten naar de Boschweg doorgaan.
Cookieinstellingen