Gemeenten en waterschap samen tegen wateroverlast

Foto:

Om de strijd aan te gaan tegen de toenemende wateroverlast die optreedt na hevige regenbuien – een gevolg van de klimaatverandering – steken Waterschap Roer en Overmaas en de gemeenten in Zuid- en Midden-Limburg de handen uit de mouwen.

Tijdens de bestuursconferentie ‘Donkere wolken boven Limburg’ tekenden wethouders en waterschapsvoorzitter Jan Schrijen gisteren een intentieverklaring. Op korte termijn brengen ze samen knelpunten en mogelijke oplossingen per gemeente in kaart. Dat wordt een taak voor het kernteam ‘Water en ruimtelijke ordening’, dat bestaat uit afdelingshoofden Ruimtelijke Ordening van gemeenten en waterschap.
Wateroverlast gezamenlijk aanpakken
“Veel inwoners van Limburg hebben de afgelopen zomer te kampen gehad met wateroverlast, veroorzaakt door zware regenbuien. Als gevolg van klimaatverandering komt dit in de toekomst vaker voor. Deze problemen kunnen grotendeels voorkomen worden, maar daarvoor zullen we als gezamenlijke overheden op korte termijn sámen de handen uit de mouwen moeten steken. Ik ben dan ook blij dat de gemeenten en het waterschap de intentie om wateroverlast samen op te pakken, nu hebben vastgelegd”, aldus waterschapsvoorzitter Jan Schrijen.
Over een halfjaar zijn de knelpunten en oplossingen onderwerp van gesprek tijdens een volgende bestuursconferentie en kunnen afspraken worden gemaakt over maatregelen tegen wateroverlast.
Foto: © Tom Bloem
Cookieinstellingen