Regiofinale Verkeersquiz Sittard-Geleen voor basisscholen

Het verkeer wordt steeds drukker en kennis van verkeersregels is harder nodig dan ooit. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren voor ruim 90% binnen de bebouwde kom op minder dan een kilometer van huis af. 

Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland district Limburg in navolging van de succesvolle eerste zeven edities dit jaar voor de achtste keer de regiofinale Verkeersquiz Sittard-Geleen. Leerlingen van het basisonderwijs uit drie verschillende gemeenten nemen het woensdagochtend 10 december tegen elkaar op in gemeenschapshuis De Boew in Geleen.
Primeur: voorrondes digitaal
Voor het eerste jaar werden de voorrondes van deze quiz in een digitale opzet gespeeld. Leerlingen van groep 7 en/of 8 spelen hierbij de voorronde van de verkeersquiz in hun eigen klas. Dit geeft alle scholen de gelegenheid om met deze leerzame en spannende quiz mee te doen. Aan de lokale voorronde hebben 12 scholen meegedaan. In totaal zijn dit 435 kinderen verdeeld over 15 klassen!
Deze voorronde van de digitale verkeersquiz leverde zes finalisten op:
Gemeente Beek Basisschool Hubertus
Gemeente Beek Basisschool Spaubeek
Gemeente Stein Basisschool De Triviant
Gemeente Stein Basisschool Kerensheide
Gemeente Sittard-Geleen-Born Basisschool Sterrenrijk
Gemeente Sittard-Geleen-Born Basisschool Loedoes
Met de verkeersquiz worden kinderen voorbereid op deelname in het verkeer. Het is tevens een duidelijke graadmeter van het kennisniveau van de leerlingen. Maar minstens even belangrijk is dat door de inzet van een quiz ‘verkeer’ voor kinderen erg leuk en spannend wordt. De quiz fungeert daardoor als middel om de kinderen te motiveren goed de regels te kennen en toe te kunnen passen in reële situaties, want ze winnen graag.
Wethouders, verkeerscoördinatoren en politie zijn die woensdagochtend wanneer mogelijk aanwezig. Zij ondersteunen de scholen en hebben zitting in de jury. De quiz bestaat uit 30 vragen, die betrekking hebben op verkeerssituaties, verkeersborden en algemene vragen over verkeer en verkeersregels. De winnende school – met de meeste punten – wint de beker. Een deskundige jury bepaalt wie er met de eerste prijs naar huis gaat. 
Leuke bijkomstigheid is dat de winnende school van de regiofinale Sittard-Geleen op 4 juni 2015 mee mag doen aan de Grote Limburgse Finale. Alle regio’s in Limburg doen mee aan de verkeersquiz, en vaardigen dus een winnaar af. In juni 2015 strijden er dus scholen uit Maastricht-Heuvelland, Parkstad, Noord-Limburg, Sittard-Geleen en Midden-Limburg tegen elkaar om de Limburgse Verkeerstitel!
Cookieinstellingen