Totaalconcept Hanenhof vergt meer tijd

Het College van B&W heeft per brief aan de gemeenteraad voorgesteld om “meer tijd te nemen voor de verdere uitwerking van het totaalconcept voor de Hanenhof als creatieve broedplaats met een accent op creatieve educatie en ontmoeting en ruimte voor productie en presentatie (inclusief podium)”.

Een motie van de gemeenteraad daartoe stamt uit 2010. De raad heeft bij Ombuigen met Visie uitgesproken dat de Hanenhof onderdeel zal uitmaken van de fysieke infrastructuur van cultuurbedrijf De Domijnen.
Om de programmering/kwaliteit van de Hanenhof te verbeteren en/of bepaalde bouwtechnische aanpassingen te realiseren om zodoende meer bezoekers aan te trekken voor het centrum in Geleen is een budget van 1 miljoen euro beschikbaar.
Voor de planontwikkeling Hanenhof is gesproken met cultuurbedrijf De Domijnen, Heineken bierbrouwerij – de huidige huurder van het zalencentrum – en Buro Pinkpop dat interesse heeft getoond in het programmeren van 10 concerten per jaar. DeDrieArchitecten heeft een schetsplan gemaakt dat de wensen van de verschillende betrokkenen verbeeldt. 
Met betrokken partijen zullen definitieve besluiten moeten worden genomen ten aanzien van de horeca exploitatie, programmering en minimaal programma van eisen om te kunnen komen tot een realistische exploitatie.
Het College zegt toe om een nieuw voorstel in de vergadering van de raadscommissie Cultuur, Sport, Stedelijke Ontwikkeling en Volkshuisvesting op 21 mei te zullen bespreken.
Cookieinstellingen