Atrium en Orbis mogen ook van NZa fuseren

De NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) gaat akkoord met de voorgenomen fusie tussen het Heerlense Atrium Medisch Centrum Parkstad en Orbis Medisch en Zorgconcern uit Sittard-Geleen. 

Volgens de NZa hebben de ziekenhuizen de fusie zorgvuldig voorbereid. Alle relevante adviesorganen zijn door de Raden van Bestuur in voldoende mate geraadpleegd en geïnformeerd over de gevolgen van de fusie. Vanzelfsprekend heeft de NZa ook de gevolgen voor de cruciale (acute) zorg aan patiënten onder de loep genomen. Daaruit is gebleken dat de aanrijtijden (van de ambulance) binnen de landelijke normen blijven en dat een adequate toegang tot ziekenhuiszorg in de regio Zuid-Limburg blijft gewaarborgd. 
Volgens de voorzitter van de Raad van Bestuur (RvB) van Atrium, David Jongen en zijn collega RvB-voorzitter van Orbis, Cees Sterk, lag de goedkeuring in de lijn der verwachting.
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft de fusie al eerder mededingingsrechtelijk getoetst en goedgekeurd. Het besluit van de NZa en de fusie-effectrapportage worden binnenkort gepubliceerd. 
Cookieinstellingen