Bijna half miljoen voor clubhuis Panta Rhei

Het nieuwe clubhuis van tennisclub Panta Rhei in Limbricht gaat 480.000 euro kosten. Daarnaast worden er kosten gemaakt om de huidige accommodatie nog een laatste seizoen te kunnen gebruiken.

De huidige accommodatie van de tennisclub vertoont ernstige bouwkundige gebreken. Die zijn van dien aard dat sloop en nieuwbouw goedkoper zijn dan reparatie. Oorspronkelijk was het bedrag dat voor de nieuwe accommodatie zou worden uitgetrokken door de gemeente begroot op 3 ton. Dat bleek uiteindelijke een forse misrekening, want bij aanbesteding kwam er een kostenplaatje van bijna het dubbele bedrag uit: 550.000 euro.

Het grote verschil met het begrote budget heeft volgens wethouder Ruud Guyt twee oorzaken. Allereerst blijkt de veronderstelling dat de voorziene modulaire aanpak van de nieuwbouw – met gebruikmaking van prefab-elementen – qua prijs gunstiger uit zou vallen niet helemaal op te gaan. Daarnaast blijkt de ingeschatte prijs door veranderende marktomstandigheden veel te laag te zijn geweest.

Door wat aanpassingen in het bestek – het te bouwen aantal vierkante meters wordt 27m2 kleiner dan beoogd – is er een bedrag van 480.000 euro uit de bus gekomen. Het college van B&W heeft daarop besloten om een bedrag van 190.000 euro toe te voegen aan het budget voor de nieuwbouw. Dat geld komt uit de algemene onderhoudsreserve van de gemeente.

Van het extra bedrag van 190.000 euro is 10.000 euro nodig voor het weer bruikbaar maken van de oude accommodatie voor het nieuwe seizoen, dat op 1 april van start gaat. Kantine en kleedkamers waren, vooruitlopend op de start van de nieuwbouw, namelijk al gestript.

Tijdens de algemene ledenvergadering van 27 maart zijn de leden van TC Panta Rhei over de ontwikkelingen bijgepraat.

Cookieinstellingen