Snel duidelijkheid over Moveoo Molenweg

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De 12 cliënten waarvoor Moveoo huisvesting zoekt, nu de huurovereenkomst op Watersley afloopt, weten nog niet waar ze terecht gaan komen.

Op 1 augustus moeten ze bij Watersley zijn vertrokken. Het plan om de 12 bewoners onder te brengen in een pand aan de Molenweg, dat in eigendom is van de gemeente, leidde tot veel kritiek uit de omgeving.

Daarop besloot wethouder Geilen om nogmaals te bekijken of er wellicht toch een andere locatie beschikbaar is. Eerder was al bekeken of er andere mogelijkheden waren. Die zag men toen niet. Wanneer er geen alternatieven boven water komen komt de locatie aan de Molenweg volledig terug in beeld.

» Nog geen definitieve beslissing over Molenweg 61
» Petitie tegen komst Moveoo aan Molenweg

» Geen draagvlak voor Moveoo op Molenweg

Buurtbewoners, speelbos Sjabolleke en Scouting St.-Jozef vrezen dat de komst van de 12 cliënten van Moveoo tot meer onveiligheid in de buurt zal leiden. Scouting St.-Jozef is bang leden te verliezen door de komst van de nieuwe buren.

De buurt klaagt al geruime tijd over overlast van mensen die het park bezoeken. Er zou sprake zijn van geluidsoverlast, vandalisme, drugshandel en alcoholmisbruik. Men vindt dat geen geschikte omgeving voor de kwetsbare cliënten van Moveoo, mensen met een historie van onder meer psychische en verslavingsproblematiek, die onder begeleiding van Moveoo de regie over hun leven weer proberen terug te krijgen.

Cookieinstellingen