Het Zomerkoor 2015 is er voor iedereen!

Foto: Zomerkoor

U heeft het nog nooit gedaan: koorzingen. Durft u het aan? U weet nog niet bij welke zangvereniging u wilt zingen of welk repertoire het beste past?

Ze zingen allemaal in een koor: uw buurvrouw, een goede vriend en een collega. En ze hebben er veel plezier. Maar U twijfelt: zou het misschien iets voor U zijn? U wilt geen verplichtingen. Dan is het Zomerkoor iets voor u. In voorgaande jaren was het Zomerkoor bekend als de Dag van de Koormuziek.

Eén dag zingen zonder verdere verplichtingen in een groot koor, waar een fout maken geen probleem is. Voor iedere deelnemer is de muziek nieuw. En u krijgt van tevoren een cd en oefenboek om te oefenen. Mannen, vrouwen, jeugdigen, iedereen kan meedoen. Niemand hoeft bij een koor te zijn of geweest te zijn. U ontmoet gelijkgezinden en alles is voor u geregeld.

Alle deelnemers hebben één gezamenlijk doel: muziek zo mooi mogelijk laten klinken en u krijgt de gelegenheid om met dit veilige grote koor meteen in een prachtige zaal het resultaat aan een publiek te laten horen. Het is geweldig te beleven wat mensen die elkaar niet of nauwelijks kennen na één dag speels repeteren samen kunnen presteren. Er heerst geen onderlinge concurrentie, maar ondersteuning. En dat geeft een heerlijke, ontspannen sfeer.

Belangrijk is ook het sociale aspect van samen pauzeren, lunchen en ervaringen uitwisselen. Als u na afloop naar huis gaat, bent u ongetwijfeld een hele muzikale ervaring rijker en wie weet smaakt die ervaring naar meer en gaat u zich aansluiten bij een koor.

Ook als u al lid bent van een koor is het zeker de moeite waard aan het Zomerkoor mee te doen. Immers u maakt kennis met nieuwe muziek, andere dirigenten en een zaal vol enthousiaste medezangers en -zangeressen. En dat is een ervaring die u wellicht weer in uw eigen koor kunt gebruiken.

Nieuw is dat zangers op deze dag hun eigen koor kunnen promoten bij de niet koorzangers. Hierover kunt u contact opnemen met de organisatie. Speciale aandacht geldt de jeugd, mede omdat het uitgekiende repertoire zich daar uitstekend voor leent. Bovendien is de aanmelding van 12 tot 18 jarigen gratis.

Om de deelnmers optimaal plezier te laten beleven in het zingen is door de dirigenten gekozen voor een luchtig en goed in het gehoor liggend repertoire. Ook dit jaar is er weer een Dameskoor en Mannenkoor. Behalve hun eigen repertoire vormen beide koren ook samen een Gemengd koor. Gedurende het gevarieerde dagprogramma studeren deze drie koren, onder deskundige leiding van de dirigenten Esther Zaad en Ron Hanssen, het repertoire in. Als extraatje is er ook dit jaar een workshop die aandacht schenkt aan stemgebruik. Iets wat niet alleen voor zingen van belang is.

Het Zomerkoor vindt dit jaar weer plaats in de Ontmoetingskerk, Emmaplein 50 te Geleen.

Meedoen?
U schrijft in voor het mannenkoor óf het dameskoor. Naast het eigen repertoire vormen beide koren tevens met enkele muziekwerken een gemengd koor. Daarna ontvangt u een partituur en een oefen-CD waarop de eigen stemsoort staat ingezongen. In de ligstoel, in de tuin of in de auto, in de keuken of in bed luistert u steeds opnieuw naar de muziek en leren gaat vanzelf. De hele vakantieperiode kunt u gebruiken, want het Zomerkoor is aan het eind van de zomervakantie gepland. Op zaterdag 12 september komt u naar Geleen, waar vlaai en gebak vanaf 09:30 uur klaar staan in de Ontmoetingskerk. Om 10.00 uur begint het zingen en zult u merken dat er al snel uit het individuele oefenen een echt koor ontstaat. Uiteraard wordt er op die dag flink aan de samenzang geschaafd door pittige repetities waarbij de tijd vliegt. Regelmatig zijn er pauzes. En ’s avonds is dan de uitvoering voor het grote publiek. Familie, vrienden en kennissen mag u uitnodigen. Zij krijgen gratis toegang tot het concert. Als herinnering krijgt u een groepsfoto van de deelnemers achteraf toegestuurd en indien de opname lukt ook een cd van het koor.

Het dagprogramma
09.30-10.00 ontvangst met koffie/thee en gebak
10.00-11.30 eerste repetitie
11.30-11.45 pauze
11.45-12.30 workshop “Haal het beste uit je stem”
12.30-13.30 lunchpauze (mogelijkheden door ondersteunend koor)
13.30-14.45 tweede repetitie
14.45-15.00 pauze
15.00-16.00 derde repetitie
16.00-16.15 pauze
16.15-17.00 generale repetitie (maximale uitloop 15 min.)
17.00-19.00 eten op eigen gelegenheid. (mogelijkheden door ondersteunend koor)
19.00 -19.30 inzingen. (tijd onder voorbehoud; alleen indien nodig)
20.00-22.00 concert in de Ontmoetingskerk

Kosten
De VNK-Limburg subsidieert het Zomerkoor als onderdeel van haar muzikale doelstellingen. Vandaar dat de prijs voor de hele dag slechts € 20,00 bedraagt. U betaalt daarmee voor de directie, begeleiding, oefenmaterialen, zaalhuur, etc.
Maaltijden zijn niet in de prijs inbegrepen. U mag een lunchpakket meenemen. Maar u kunt ook gebruik maken van de geboden faciliteiten voor lunch en/of het diner. Precieze informatie daarover volgt in de instructiebrief die met de oefenmaterialen wordt verstuurd.

Inschrijven
Inschrijving is mogelijk via bijgaand inschrijfformulier.
U kunt kiezen uit drie mogelijkheden:

  • Bij voorkeur per e-mail, waarin u de gegevens vermeldt die gevraagd worden in bijgaand inschrijfformulier. Het e-mailadres is: [email protected]
  • Bijgaand inschrijfformulier ingevuld in een gefrankeerde enveloppe retourneren aan: Marina Veldman, Milleveld 86, 6367 AT, Voerendaal.
  • Telefonisch de gevraagde gegevens van het inschrijfformulier doorgeven aan Marina Veldman, tel. (045) 575 27 34.

Het inschrijfgeld van 20 euro dient u te allen tijde zo spoedig mogelijk over te maken op rekeningnummer NL 49 RABO 0147.392.322 t.n.v. M.C.G. Veldman-Mertens in Voerendaal, o.v.v. Zomerkoor. Pas na ontvangst van het inschrijfgeld bent u ingeschreven en ontvangt u medio juni de partituur, oefen-CD en oefeninstructie.

Nog vragen?
Deze kunt u stellen per e-mail: [email protected] of eventueel telefonisch bij Marina Veldman.

Cookieinstellingen