Klachten over rammelende en verzakte putdeksels

In het hele land groeit het aantal klachten over geluids- en trillingsklachten, die zijn te wijten aan bewegende of verzakte putdeksels in provinciale wegen.

Ook in de Provincie Limburg. Om het probleem aan te kunnen pakken heeft de Provincie met aannemers en toeleveranciers gesprekken gevoerd om oplossingen in kaart te brengen. In juli wordt een proef gedaan door drie verschillende typen putdeksels te plaatsen en daarover metingen te verrichten.

De metingen worden verricht op de provinciale wegen N562 (Helden), N278 (Lemiers) en de N298 (Hunnecum). Door het uitvoeren van metingen worden de effecten van verschillende typen putdeksels en verschillende methoden van plaatsen in kaart gebracht. Het gaat dan om geluids- en trillingsmetingen en metingen waarbij wordt gekeken of de putdeksel op gelijke hoogte ligt met het asfalt. Door diverse metingen uit te voeren en te toetsen aan de wettelijke normen, hoopt de Provincie meer inzicht te krijgen in verbeterde werkwijzen en materiaaltoepassingen. Het streven is om de huidige problemen te verhelpen. In de drie gemeenten (Peel en Maas, Vaals en Nuth) is ten tijde van de metingen enige verkeershinder mogelijk. Plaatselijk wordt het verkeer omgeleid.

Bron: provincie Limburg

Cookieinstellingen