Puber Leaks-auteur Paul Bühre bij Krings

Foto: Puber Leaks

Bestsellerauteur Paul Bühre schreef op zijn vijftiende het boek Puber Leaks, of – in goed Duits – Teenie-Leaks.

Op dinsdag 20 oktober is hij rond vier uur te gast bij boekhandel Krings in Sittard, waar hij over zijn boek zal vertellen. En signeren doet hij natuurlijk ook.

Bühre liep op zijn 15e stage bij Die Zeit, waar hij stukken schreef over wat pubers werkelijk bezighoudt. De reacties hierop waren zo overweldigend dat er een boek volgde waarin hij de lezer een kijkje gunt in het brein van een tiener.

Paul Bühre (1998) schreef zijn boek omdat alle andere boeken, zoals hijzelf zegt, door sociologen, therapeuten en andere betweters over pubers en opvoeden zijn geschreven. Gooi die boeken maar weg want nu is er een boek van een ervaringsdeskundige.

Hij schrijft over gamen, groepsdynamiek op het schoolplein, onderbroekenmode, leraren en wat daar aan mankeert, foute meisjeskleding en verliefd zijn in tijden van internet. En natuurlijk ook over ouders die steeds hun best doen maar altijd de plank misslaan.

Puber Leaks is een rake, persoonlijke observatie, geïllustreerd met Bühres eigen tekeningen. Het boek is inmiddels een bestseller in Duitsland en wordt wereldwijd vertaald.

Hij heeft veelvuldig opgetreden in de Duitse pers. Hij was onder andere te gast bij de beroemde talkshow TV Total.

Cookieinstellingen