Westelijke Randweg nog zeker een week dicht

De schade die door een lek in een transportwaterleiding werd aangericht bij de Westelijke Randweg dichtbij het Zuyderland ziekenhuis is voorlopig nog niet verholpen.

Het lek in de waterleiding ontstond aan de westkant van het spoor, ter hoogte van de voetbalvelden van Heidebloem. Met veel kracht kwam daar zoveel water vrij dat de een paar meter verderop gelegen gasleiding, die onder het spoor en de Westelijke Randweg doorloopt, vrij kwam te liggen. Het water baande zich vervolgens langs die gasleiding een weg onder het spoor door naar de Westelijke Randweg en stroomde van daar noordwaarts naar de Middenweg, die daardoor blank kwam te staan.

Door het water raakte de spoordijk instabiel en raakte ook de Westelijke Randweg flink beschadigd. Het treinverkeer kon in de loop van de dag na het ontstaan van het lek worden hervat. Reparatie van de Westelijke Randweg laat echter nog even op zich wachten.

De mantel om de gasleiding is vol met modder gestroomd en die moet daar eerst uit worden verwijderd voordat de leiding weer in gebruik mag worden genomen. Om dat goed te kunnen doen moest ook een deel van de Westelijke Randweg worden afgegraven. Gasunie schat nog zeker tot komende week woensdag bezig te zijn om de situatie rond de leiding te herstellen.

De gasleiding waar die onder het spoor doorgaat.
De gasleiding waar hij onder het spoor doorgaat.

Pas daarna kan de gemeente beginnen met het herstel van de schade aan de Westelijke Randweg. “We vinden het bijzonder vervelend dat een belangrijke verkeersader als de Westelijke Randweg nog zo lang niet gebruikt kan worden”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Totdat de weg weer open kan zet de gemeente tijdens de spits verkeersregelaars in om het verkeer op de omleidingsroutes zo goed mogelijk te laten doorstromen.

Omleidingen
De Westelijjke Randweg is afgesloten tussen de rotonde Zuyderland en de Laan van Algarve. Bedrijven in de buurt van de afsluiting en het Zuyderland Ziekenhuis zelf zijn per auto bereikbaar.

Cookieinstellingen