Vallen en opstaan

<em>archieffoto</em>
archieffoto
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

“Meester Roy, dit is mijn vijfde rondje al!”, klinkt het trots. “We maken er meteen een rekenles van: hoe ver heb je dan geschaatst?” kaatst de meester terug.

Dinsdagochtend ging de buitenijsbaan van Laco Glanerbrook in Geleen open. De vaste schare geroutineerde rondjesvreters stond klokslag tien uur op het ijs om de eerste buitenbaankilometers van het jaar in de benen te krijgen.

Maar ook beginnende schaatsertjes waagden zich op het ijs. Leerlingen van basisschool Sterrenrijk in Geleen krijgen dit jaar 6 schaatslessen. Drie daarvan hadden ze al achter de rug op de binnenbaan, dinsdag mochten ze ervaren hoe ver Sven Kramer wel niet moet schaatsen om een wedstrijd te winnen. Op ijshockeyschaatsen krabbelden de leerlingen onvermoeibaar over het ijs. Met vallen en opstaan, net een levensles.

Meester Roy ziet het allemaal met veel plezier aan, maar zo langs de kant is het in de snijdende wind wel érg fris. Waarom niet zelf de baan op? “Héél lang geleden kon ik schaatsen als de beste, maar ik vrees dat ik nu een rekje nodig heb.”

Meester Roy is ook meester in schaatsen onderbinden
Meester Roy is ook meester in schaatsen onderbinden.
Cookieinstellingen