Comedy Nights #1 – Of het leuk was?

Master of ceremony (MC) Jeffrey Spalburg introduceerde woensdagavond – tijdens de eerste avond in een serie Comedy Nights in het souterrain van de stadsschouwburg – met verve drie stand-up comedians die gezien en gehoord mochten worden.

Het initiatief voor deze eerste – en volgende – Comedy Nights is van de Soul Food Club, opgericht door Roy Broekmans en zijn partner Britt Jamar. De eerste editie was meteen stijf uitverkocht en lijkt daarmee een voltreffer: zo’n 200 gasten vermaakten zich kostelijk, onder het genot van een hapje en een drankje, in de sfeervolle kelder van de schouwburg.

De 21-jarige Victor Luis van Es beet als Chileen het spits af met mooie humor, die soms wat laat landde bij het publiek. Luis bleek een meester in het neerzetten van typetjes en leuke observaties.

Omar Ahaddaf – “ik ben 45 en ben nu 10 jaar in Nederland” – won in 2012 de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Zijn humor richt zich op zijn buitenlander zijn en zijn komst naar Nederland. Vooroordelen van beide kanten worden op een komische manier belicht. Goed voor een lach met een randje.

Geen introductie behoefde ex-De Lama’s Arie Koomen. Hij maakte als headliner van de avond het publiek deelgenoot van zijn soms ronduit bizarre maar altijd weer hilarische dromen en fantasieën en scoorde verbale ippons bij de vleet.

De opbouw van deze eerste stand-up comedy-avond was in orde, het publiek kreeg waar het voor gekomen was en eigenlijk had iedereen het er gewoon helemaal naar de zin. Dat vraagt dan ook om een vervolg.

Omdat het komende maand Kerstmis is en januari en de eerste week van februari bol staan van allerlei activiteiten – niet in de laatste plaats in verband met carnaval – staat de eerstvolgende editie van Comedy Nights gepland op woensdag 17 februari. Ook dan is Jeffrey Spalburg weer de MC, maar dan zullen drie andere stand-up comedians hun verhaal komen doen.

Cookieinstellingen