Jarig Toko Bopp trakteert

Foto: Toko Bopp

Toko Bopp werd dit jaar verkozen tot de op één na beste toko van heel Nederland. En bovendien viert het bedrijf dit jaar zijn vijftigjarig bestaan. Groot feest dus!

Onlangs werd ook de verbouwing van de zaak afgerond. In de sfeervolle winkel aan de Geleense Annastraat haal je niet alleen de heerlijkste gerechten af, maar waar je kunt er ook een hapje eten.

Om al het goede nieuws feestelijk te vieren haakt Toko Bopp op 4 juni in op de activiteiten tijdens Jaarmarkt Geleen. Op die dag staat pal voor Toko Bopp een groot podium, waarop tal van artiesten – onder andere de coverband Spikes en de dames van Op Ós – een optreden verzorgen. Toko Bopp trakteert haar klanten en de bezoekers van de Geleense Jaarmarkt dan om 16:30 uur op een optreden van Beppie Kraft. Uiteraard met lekker hapjes en een drankje. Iedereen is welkom.

Frieda en Peter Bol zijn inmiddels 11 jaar de eigenaars van Toko Bopp. Onder hun leiding heeft de zaak een enorme groei doorgemaakt. Het was Kees Bopp die in de jaren 60 Geleen liet kennismaken met de Indonesische keuken. Na de Japanse bezetting kwam hij naar Nederland en begon met de verkoop van zijn authentieke gerechten. Samen met zijn vrouw Tinie opende hij Toko Bopp. Hun eten werd zo populair dat Indonesische mensen hier in Nederland zijn zelfgemaakte producten zelfs naar familie stuurden! Frieda en Peter koesteren die authenticiteit. “Nog jarenlang na de overname kwam Kees regelmatig naar ons toe om zijn recepten met ons te delen en samen te koken. Daar wijken we niet van af. Die receptuur is de nalatenschap van Kees en de kracht van Toko Bopp.”

Tweede toko van Nederland

Hoe groot was de verrassing toen in het begin van het jaar Toko Bopp verkozen werd tot tweede toko van Nederland! Ineens werd die bescheiden winkel in Geleen op de (inter)nationale kaart gezet. Vele lovende recensies volgden. De restaurantsite Iens beloont Toko Bopp met maar liefst een 9,1 en helemaal uit Culemborg kwam in het geheim een restaurant criticus die niets dan lovende woorden over Toko Bopp schrijft op michelinsterrenrecensies.nl. Eigenaren Peter en Frieda blijven er nuchter onder: “Het is de tevredenheid van onze klanten waar alles om draait. Wanneer we horen en zien hoe zij van onze gerechten genieten, is dat de kroon op ons werk.”

Cookieinstellingen