Kunst van Daelzicht

Foto: Kunst van Daelzicht

In diverse ateliers en dagcentra van Daelzicht maken cliënten de mooiste creaties. Een aantal daarvan kunt u bekijken in bibliotheek De Domijnen in Sittard.

De kunstwerken woren met passie en plezier gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. De mogelijkheden en kwaliteiten van iedere kunstenaar zijn uitgangspunt voor zijn of haar ontwikkeling. Het tempo en de gebruikte technieken worden daar op aangepast. De kunstenaars maken eigen creaties en werken ook voor opdrachtgevers.

Talent benutten, doen waar je goed in bent, plezier beleven in het werk en waardering krijgen; het geeft de kunstenaars kracht en voldoening.

Bijzondere kunst van bijzondere mensen

Schilderijen, objecten van keramiek en pulp-art, beschilderd porselein en kunstzinnige urnen horen tot de gevarieerde en kleurrijke collectie van Daelzichtkunst. Een kleine selectie uit deze collectie is vanaf zaterdag 28 mei te zien in bibliotheek De Domijnen in Sittard (Broeksittarderweg 1). De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tot en met zaterdag 2 juli tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

kunst-van-daelzicht

Cookieinstellingen