Sint Rosa festival viert 15-jarig jubileum

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Van 26 tot en met 30 augustus 2016 vindt in en rond de historische binnenstad van Sittard weer het Sint Rosafestival plaats.

Het festival viert haar 15-jarige bestaan en trakteert haar bezoekers op tal van verrassingen. Een gratis toegankelijk evenement met grote namen.

Op het festivalterrein Schootsvelden

Naast de nieuwe sfeervolle ‘Carnivale’ aankleding zullen er twee festivaltenten op het terrein te bezoeken zijn; De mega Rosa kathedraal en de pittoreske Katrina kerk. Ook zal de circustent van Zanzara weer het landschap kleuren en verzorgen diverse foodtrucks de inwendige mens.

festivalterrein-2

Net als de voorgaande jaren verrast het gratis festival met de grote namen die de podia gaan betreden. Dit jaar zullen Typhoon, Diggy dex, Phil Bee’s Freedom, Project Bongo en Max Meser de eerste dag van het Sint Rosa festival invullen. Op de zaterdag zijn Jungle By Night, Sunday Sun, Indian Askin, Nielson en Statesmen te zien in de festivaltenten. Zodra op Sint Rosa zondag de heilige processie binnen is, zal de top van Limburgse bands, Rowwen Hèze, Mo’Jones Big Band & Friends en de Janse Bagge Bend, de Rosa kathedraal doen kolken.

The Mo’Jones Big Band, het alom gevierde 19-koppige orkest onder leiding van onze eigen “Mo oet Zitterd”, zal dit jaar de zondagmiddag openen. Mo presenteert dit jaar een Special Edition met topartiesten waar hij de afgelopen jaren live of ‘op de plaat’ mee heeft samengewerkt. Denk hierbij aan Gé Reinders, Ton Engels, Skinnie, Arno Adams, Mandy De Bruijn en natuurlijk Rowwen Hèze vrienden; Jack Poels en Tren van Enckevort.

Historische binnenstad Sittard

Naast de festiviteiten op de Schootsvelden, is er ook genoeg te doen in de historische binnenstad. De prachtige nostalgische kermis zal, net als de voorgaande jaren, vanaf vrijdag tot en met dinsdag op de Markt te bezoeken zijn, met o.a. een tunnelbaan, bootjesmolen, zweefmolen, carrousel en schommeltjes!

Toon komt thuis

Toon Hermans zou dit jaar zijn 100ste verjaardag gevierd hebben. Dit jaar komt Toon thuis, tijdens het St Rosafestival omdat de vroegere Sint Rosa kermis, met de processie, de fanfares, de kleine kermis en het circus op het marktplein als basis hebben gediend voor zijn onuitputtelijke inspiratie en zijn liefde voor de kleine stad.

Op vrijdag 26 augustus wordt de bijzondere belevingsexpo geopend.

Het volledige programma vind u op www.sintrosa.nl

Cookieinstellingen