EO maakte opnames tijdens Sint Rosa processie

Foto: © Theo Oberndorff Fotografie

Vandaag legde een cameraploeg van de Evangelische Omroep beelden vast van de Sint Rosa processie in Sittard. De opnames werden gemaakt voor het programma Geloof en een Hoop Liefde.

In dat programma zoeken Herman Wegter, Mirjam Bouwman, Bert van Leeuwen, Hella van der Wijst en Kefah Allus naar karakteristieke dorpsverhalen, stadse tradities, de rol van het christelijk geloof en bijzondere mensen. Wat dat betreft is de keuze voor Sittard dus een logische.

paul-jean-jessen-voor-de-camera-eo-geloof-en-een-hoop-liefde

Vandaag ging de aandacht uit naar Paul-Jean Jessen, al vele jaren lang lid van harmonie Sint Joseph en bijzonder actief in het Sittardse verenigingsleven. En wat is nou een mooiere gelegenheid om hierbij de Sint Rosa processie, waarin Paul-Jean als trompettist elk jaar met de harmonie meeloopt, als kader te gebruiken. Een prachtige zomerdag, dito omgeving, wolken wierook die boven de processiegangers uitstijgen en mooie muziek. Het rijke Roomse leven bestaat nog – in Sittard in elk geval zeker op de laatste zondag van augustus.

De EO interviewde Paul-Jean over muziek en de beleving van muziek in relatie tot het geloof, Sint Rosa en vastelaovend. De EO is daarom ook aanwezig op het Zittesj Vastalaovesleidjeskonkoer, dat op zaterdag 10 september plaatsvindt in Poppodium Volt. Na afloop van de processie maakte de EO ook opnames van het korte optreden van de harmonie: die speelt na de processie altijd een aantal marsen op de Markt.

Behalve Paul-Jean Jessen komen ook René Haustermans en stadsarchivaris Peer Boselie in het programma aan bod. Die opnames daarvoor worden in oktober gemaakt. De uitzending van Geloof en een Hoop Liefde waarin Sittard centraal staat wordt in november van dit jaar uitgezonden.

Cookieinstellingen