VVD eist duidelijkheid van College van B&W

Foto: beeldcitaat Google

De VVD – sinds het aftreden van Jan-Willem Pieters niet meer vertegenwoordigd in de gemeenteraadsfractie – blijft zich als schaduwfractie inzetten voor de leefbaarheid van Sittard-Geleen.

Dat blijkt uit een open brief over de herhuisvesting van de basisscholen in Obbicht en Grevenbicht aan het College van B&W. Volgens de VVD blijft het te lang stil rond dit onderwerp.

Sinds scholenkoepel Kindante in 2012 het voornemen uitsprak om de drie basisscholen in Obbicht en Grevenbicht samen te voegen is er het een en ander gebeurd. Stichting Laefbaar Obbeeg en Beeg heeft zich ingezet voor een unilocatie tussen Obbicht en Grevenbicht, er zijn verkennende en verdiepende onderzoeken uitgevoerd, er zijn diverse drukbezochte inspraakavonden georganiseerd en tot slot hebben er vele vergaderingen plaatsgevonden.

Volgens de VVD heeft het College van B&W tijd genoeg gehad om hierin een standpunt in te nemen, maar dat is er nog altijd niet. De VVD vindt dit een slechte zaak en eist daarom duidelijkheid van het College van B&W. “Welke keuze maakt u, waarom maakt u deze keuze, wat zijn de consequenties van deze keuze en hoe lang gaat een en ander nog duren? Het wordt tijd om alle kaarten op tafel te leggen,” geeft Rob Schormans namens de liberalen aan. “De begrotingsbehandelingen zijn binnenkort en de VVD is daarom van mening dat het college na vier jaren toch wel een definitieve visie gevormd moet hebben: wat kunnen de inwoners van Obbicht en Grevenbicht van de gemeente Sittard-Geleen verwachten?”

» open brief unilocatie Obbicht-Grevenbicht

Cookieinstellingen