Yeezy Boost bij Labels – “Het was het wachten waard”

Gekte voor een paar sportschoenen. Twee dagen lang bivakkeerden zo’n twintig veelal jongere mensen voor de deur van modezaak Labels aan de Putstraat in Sittard.

Labels is inmiddels tot ver over de landsgrenzen bekend bij liefhebbers van speciale merkkleding. Soms worden er voor de kenners en liefhebbers zeer bijzondere kledingstukken, schoenen of accessoires in kleine oplagen verkocht.

Ditmaal was het een door Kanye West ontworpen sportschoen: de Yeezy Boost 350 V2. Een collectors-item. Voor de ware fan zelfs de moeite waard om een paar dagen lang voor de deur van Labels te posten om er maar zeker van te zijn een paar van die sportschoenen te kunnen bemachtigen. Wie het geluk heeft ze te mogen kopen betaalt er 250 euro voor.

Camp-out: vanaf donderdag voor de deur bij Labels
Camp-out: vanaf donderdag voor de deur bij Labels.

Labels heeft een partij van 99 paar van deze kekke sportschoenen toegewezen gekregen van de leverancier. “Daarvan hebben we 74 paar gereserveerd voor onze vaste klanten. Verder hebben we op Instagram een actie gehad waarmee 10 mensen een reservering konden winnen en tenslotte werden er nog 15 paar gereserveerd voor die-hards die een camp-out wilden meemaken,” zegt Margot Meessen van Labels.

Een van die die-hards, die sinds afgelopen donderdagmorgen voor de deur van Labels bivakkeerde, was ene Jonathan uit het Belgische Aalst. Hij was op weg naar zijn werk toen hij van de camp-out bij Labels hoorde en is vervolgens niet naar zijn werkgever, maar naar Sittard gereden. Hij stond er als eerste aan de deur. “Ik heb met mijn baas de afspraak gemaakt dat ik direct weg kan als zich een kans als deze voordoet. Het is in de afgelopen twee jaren nu vijf keer gebeurd. Zo’n kans als deze kan ik gewoon niet laten lopen.” Het verhaal illustreert de enorme drive die sommige mensen hebben als het erom gaat om speciale kleding of schoenen te kunnen scoren.

Jonathan uit Aalst is niet de enige. Rob Ehlen van Labels: “Zo is er op dit moment een vaste klant onderweg vanuit Zürich om zijn schoenen op te halen, want van deze partij wordt geen enkel paar aan de klant opgestuurd: ze moeten ze zelf komen halen. Er is ook een meneer uit Slovenië, die toen hij hoorde dat Labels de Yeezy binnenkreeg, naar Sittard is gereden.”

De camp-out is overigens heel keurig verlopen. “Niemand heeft er overlast van gehad. Het was leuk om te zien hoe volslagen onbekenden in enkele dagen tijd een heel vriendschappelijke band met elkaar opbouwden. Vannacht hebben we ze koffie gegeven en het voorportaal van de winkel opengedaan, zodat ze wat minder last van de kou hadden.”

Even later loopt Jonathan uit Aalst zo trots als een pauw met zijn doos Yeezy’s naar buiten. De andere wachtenden begroeten hem met applaus. Nou alleen nog de op het werk opgelopen achterstand wegwerken…

Cookieinstellingen