Limburg Circulair tijdens Weekend van de Wetenschap

Foto: Limburg Circulair

Jaarlijks organiseert het Amsterdamse museum NEMO met steun van het ministerie van OCW het grootste landelijke technologie- en wetenschapsfestival van Nederland.

Het concept is gebaseerd op een open huis formule. Innovatieve en eigentijdse bedrijven, universiteiten, onderzoeksinstellingen, organisaties en musea openen tijdens het Wetenschapsweekend hun deuren voor het brede publiek om hen live wetenschap en technologie te laten beleven. Iedereen is welkom om tijdens het Weekend van de Wetenschap backstage te gaan bij de deelnemende organisaties.

Een grote groep bedrijven heeft zich in Sittard samengepakt om op zaterdag 1 oktober – tijdens het Weekend van de Wetenschap – een event te organiseren. Een event dat zich richt op de economie van de toekomst: de circulaire economie. Grondstoffen raken namelijk op en de afvalberg groeit. Bekende problematiek waarvoor een innovatie oplossing voor handen ligt; circulariteit. In de circulaire economie worden producten zodanig ontworpen dat ze na gebruik niet meer als afval worden gezien maar als grondstof bruikbaar zijn in een nieuw gebruiksleven. Afval bestaat in een circulaire economie niet meer.

Limburg Circulair staat voor een dag vol experimenten, workshops en rondleidingen bij bedrijven en kennisinstellingen die invulling geven aan de economie van de toekomst: de circulaire economie. Er is genoeg te doen voor iedereen en het evenement is compleet gratis!

De organisatie is in handen van FBBasic en de Biomassa Energiecentrale Sittard (BES). Andere deelnemers zijn Ponthus, de gemeente Sittard-Geleen, van Kaathoven, RVO.nl, Het Groene Net, Van de Bron, RCE Rhine-Meuse, basisschool Loedoes en Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie de Rollen.

Limburg Circulair wordt gehouden op zaterdag 1 oktober. U bent die dag van 10:00 tot 17:00 uur van harte welkom aan de Hulsestraat 1 in Sittard.

Meer informatie
» Weekend van de Wetenschap
» Limburg Circulair
» Facbeookpagina Limburg Circulair

Poster-Limburg-circulair

Cookieinstellingen