CDA stelt vragen over Vincentiusvereniging Geleen

CDA-raadsfractielid Jan Dols stelt naar aanleiding van een dringend gebrek aan opslagruimte van de Vincentiusvereniging in Geleen vragen aan het College van B&W.

De Vincentiusvereniging is een vrijwilligersorganisatie die zorgt voor de minderbedeelden. Deze vereniging help iedereen in nood ongeacht geloof, politiek, afkomst of achtergrond. Ieder mens telt.

De inkomsten die daarvoor nodig zijn verwerft de vereniging door verkoop van tweedehands spullen. Per 1 oktober heeft de vereniging geen ruimte meer om haar voorraad tweedehands spullen op te slaan.

Jan Dols: “De voorzitter van de vereniging heeft contact gehad met de gemeente met de vraag of ze tijdelijk de loods nabij voormalig Formido (Rijksweg Noord Geleen) kunnen gebruiken. Helaas zou dit niet mogelijk zijn.”

Naar aanleiding daarvan wil het CDA op kortst mogelijke termijn van het College van B&W horen of de gemeente de Vincentiusvereniging snel aan opslagruimte kan helpen. Dat moet volgens het CDA mogelijk zijn, want er staan tenslotte een aantal panden leeg die als opslagruimte geschikt zouden zijn.

Cookieinstellingen