Ruimte voor Taal – expositie bij Het MAGAZIJN046

In de laatste twee weekenden van de maand oktober – tevens het eerste en het laatste weekend van de herfstvakantie – kunt u in Geleen de bijzondere tentoonstelling ‘Ruimte voor Taal’ bezoeken.

Deze expositie krijgt de ruimte bij Het MAGAZIJN046 in het gebouw van de Volksuniversiteit (VU) Maasland Geleen aan de Geenstraat 32a. De entree is gratis. De  tentoonstelling is te bezoeken van 13:00 tot 17:00 uur.

Na de eerste manifestatie in Sittard, waarin de nadruk lag op een beeldende tentoonstelling, ligt in Geleen het accent op taal, letters en tekens. Het programma in de VU is zeer gevarieerd en biedt voor elk wat wils. Drie elementen zullen bezoekers verrassen. U ziet er van 16 kunstenaars werken die zijn gerelateerd aan taal en tekens. Bovendien tonen ook cartoonisten en kalligrafen hun bijzondere werk. Behalve schilderwerk zijn ook keramiek, sieraden en mode te bewonderen.

Er worden workshops aangeboden op het gebied van kalligrafie, cartoons maken, leren kijken naar cartoons en zelf schrijven en dichten. Aanmelden voor de workshops is aan te raden, deelname is gratis. Wie vermaakt wil worden komt op een van de zondagen ’s middags om 14:00 uur voor het programma Woordkunst. Er zijn dan optredens van woordkunstenaars, singer-songwriters en andere ’taalkundigen’.

Voor een voorproefje op Ruimte voor Taal kunt u al terecht bij Quartier Geleen in het pand Markt 97-98 (ingang ook bij Jan Linders). Daar is momenteel een boeiende tentoonstelling te zien met werk van kunstenaars die zich ook door taal laten inspireren. Deze tentoonstelling is van dinsdag tot en met zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur gratis te bezoeken.

» meer informatie: hetmagazijn046.nl

Cookieinstellingen