Sfeervolle kerstmarkt en kerstwandeling in Broekstraat Sittard

Foto: Harry Heldens

In en rond de historische Broekstraat te Leyenbroek, bekend van het om de vijf jaar gehouden Häöfkestreffen, vindt dit jaar ook een sfeervolle kerstmarkt en kerstwandeling plaats.

Noteer alvast in uw agenda: deze markt en wandeling worden gehouden op vrijdagavond 16 december. De organisatie berust bij buurtvereniging de Brouksjtraot, fanfare St. Jan en scouting St. Jozef.

De verschillende häöfkes van de historische en monumentale boerderijen of woningen openen dan hun poorten en zijn dan feeëriek  aangekleed en verlicht.

In en rond de bekende kerststal die jaarlijks wordt opgebouwd zullen optredens verzorgd worden door het kerstensemble van de fanfare St. Jan uit Leyenbroek en heeft de organisatie het Closeharmony Koor Fusion weten te contracteren voor deze avond. Dit topkoor werd onlangs tweede op het Nederlands korenfestival in Utrecht en eerder won het koor van het Limburgs Koren Festival en het BALK festival in Rotterdam. Ook zullen diverse lokale artiesten voor de muzikale omlijsting zorgen.

In en rond de Broekstraat wordt ook een route uitgezet die aangegeven zal worden door vele lichtjes en vuurkorven langs verschillende bijzondere plekken in Leyenbroek en het park met uiteraard de laatste aanwinst in de buurt: de Vief Heringe.

In en rond het scoutinggebouw, waar u de Kerstman kunt bezoeken, vinden diverse kinderactiviteiten plaats en zal spijs en drank zeker niet vergeten worden.

Voor de kerstmarkt is de organisatie nog op zoek ondernemers of verenigingen die een kraam willen huren. De huur per kraam bedraagt 20 euro inclusief zeil.

Heeft u kunst, kerstartikelen, sieraden, woonartikelen, enzovoorts te verkopen dan kunt u zich aanmelden via [email protected].

broekstraat-kerststal

Cookieinstellingen