Engels voor beginners bij Gilde Westelijke Mijnstreek

Foto: Gilde Westelijke Mijnstreek

Gilde Westelijke Mijnstreek biedt tegen aantrekkelijke tarieven cursussen aan en richt zich vooral op inwoners van de eigen regio. En niet alleen cursisten maar ook cursusleiders komen er vandaan.

De 71-jarige Ad van Gellekom die al 51 jaar in Born woont (geboorteplaats Geleen), reageerde in 2013 op een advertentie en geeft sindsdien Engels voor beginners. Op een zinvolle wijze kan hij zijn verworven kennis en jarenlange ervaring overdragen aan de maatschappij. Toch heeft hij geen docentenverleden, althans niet in de Engelse taal.

Hij heeft een tweejarige opleiding genoten tot zwemonderwijzer en daarbij natuurlijk veel onderricht en instructie gegeven. In het bedrijfsleven gaf hij vooral technische instructie. Hij vindt dan ook een échte docentenachtergrond niet noodzakelijk om als cursusleider te slagen bij Gilde Westelijke Mijnstreek. Met een flinke portie enthousiasme, zelfkritiek en doorzettingsvermogen kan men veel zogenaamde beroepsdocenten gemakkelijk evenaren.

Door dit pure vrijwilligerswerk staat zijn fotografie hobby echter op een laag pitje, maar is er wel nog ruimte om zijn vrouw te steunen in haar vrijwilligersactiviteiten bij de LVB vrouwenbond.

De ‘beloning’ bij Gilde is een jaarlijks uitstapje met etentje en dat is een leuke gelegenheid om de overige vrijwilligers, collega-cursusleiders, kantoormedewerkers en bestuursleden te ontmoeten.

Zijn cursusgroep is een gemengde groep met mannen en vrouwen van uiteenlopende leeftijd. Een groepsgevoel kweken is zeer zeker van groot belang om de cursus te laten slagen en daarom zoekt Ad steeds naar andere wegen om de cursisten met elkaar te laten communiceren, in de klas, naast elkaar of de via mail. Ad is best trots op het Gilde en vindt het belangrijk om dit soort laagdrempelige cursussen te blijven aanbieden. Zijn advies aan het bestuur: blijf op de hoogte van wat er gevraagd wordt in de ‘markt’. Keep up to date!

Op de website van Gilde Westelijke Mijnstreek is te lezen wat er aan taal, computer, creatieve, recreatieve en andere activiteiten aangeboden worden.

Cookieinstellingen