De Domijnen heeft nu een digitaal serviceloket cultuurparticipatie

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Kunst- en cultuurbedrijf De Domijnen heeft afgelopen week haar digitale serviceloket cultuurparticipatie geopend.

Het loket wordt het nieuwe informatie- en agendaverzamelpunt voor alle amateurkunstenaars (beeldend, podium, etc.) en erfgoedliefhebbers (historie, heemkunde, genealogie, etcetera) in Sittard-Geleen en de Westelijke Mijnstreek. Doel van het serviceloket is om zowel verenigingen/stichtingen als individuele kunstenaars de gelegenheid te geven hun werk te tonen aan iedereen die geïnteresseerd is in amateurkunst- en cultuur c.q. erfgoed.

Een van de onderdelen in het beleid van De Domijnen is de opdracht van de stakeholders om een brug te vormen tussen de amateur- en professionele kunstenaars en tussen de amateurkunstwereld onderling.

Er is afgelopen jaar hard gewerkt aan de totstandkoming van het digitale loket en al snel bleek dat er in de erfgoedsector eenzelfde behoefte was. Vandaar dat is besloten om het loket voor beide sectoren toegankelijk te maken middels een kunstgids en een erfgoedgids. De gehele cultuursector heeft inmiddels een uitnodiging voor aanmelding op de website ontvangen. Velen presenteren zich nu al op de site. En elke dag komen er nieuwe bij.

De kern van het loket wordt gevormd door een database waarin alle verenigingen etc. zich kenbaar kunnen maken en waarnaar geïnteresseerden kunnen zoeken. Is iemand op zoek naar een harmonie of fanfare bij hem of haar in de buurt, dan kan dit gevonden worden op het serviceloket. Datzelfde geldt ook voor een historische vereniging of voor een individuele kunstenaar die bijvoorbeeld een cursus beeldhouwen verzorgt. Ook kunnen de aangesloten leden hun activiteiten publiceren en informatie vinden over subsidiemogelijkheden, oefenruimtes, etc. Daarnaast is er een vraag & aanbod deel dat als een soort marktplaats fungeert. Op termijn zal het serviceloket gekoppeld worden aan de website van uitsittardgeleen.nl om een nog groter bereik te creëren.

Bij deze dan ook de oproep aan alle amateurkunstenaars en erfgoedhobbyisten een kijkje te nemen op www.dedomijnen.nl/serviceloket en hun vereniging of zich individueel aan te melden.

Cookieinstellingen