Boomfeestdag: scholieren plantten haag van 1000 struiken

Het was vandaag de zestigste keer dat Boomfeestdag werd gehouden. Normaliter valt Boomfeestdag op de derde woensdag van maart, maar vanwege de Tweede Kamerverkiezingen werd dat ditmaal een week later.

Ook in Sittard-Geleen namen basisschoolleerlingen deel aan deze dag. Zo’n 70 leerlingen van basisschool De Kingbeek in Grevenbicht plantten daar een honderden meters lange haag op een terrein langs een gronddepot op het Trierveld bij Schipperskerk.

Dat gebeurde op gezamenlijk initiatief van Consortium Grensmaas, dat in de omgeving van Obbicht, Grevenbicht en Schipperskerk omvangrijke werken voor een veiliger Maas uitvoert, en de gemeente Sittard-Geleen. De leerlingen kregen na een ontvangst in het voormalige kerkje in Schipperskerk assistentie van wethouders Leon Geilen en Pieter Meekels en van medewerkers van de Stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen).

De aanleg van de heg maakt onderdeel uit van een omvangrijke groenoperatie rond Schipperskerk. Consortium Grensmaas heeft de afgelopen jaren al voor een uitgebreide groengordel en wandelpaden bij Schipperskerk gezorgd.

Boomfeestdag

Cookieinstellingen