Hanenhof blijft open, na 1 mei nieuwe exploitant

Hanenhof, Geleen
Hanenhof, Geleen
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De activiteiten die vanaf 1 mei in De Hanenhof in Geleen zijn geprogrammeerd gaan allemaal gewoon door, zo laat de gemeente weten.

Sittard-Geleen en Heineken hebben in onderling overleg besloten om de huurovereenkomst voor de Hanenhof te beëindigen. De gemeente gaat op zoek naar een nieuwe huurder/exploitant voor het zalencentrum in Geleen.

De huidige exploitant vertrekt op 1 mei. De gemeente Sittard-Geleen zorgt ervoor dat al geplande activiteiten door kunnen gaan.

Sinds de verbouwing van De Hanenhof in 2005 is er in het gebouw een geluidsprobleem. Dat geluidsprobleem ligt aan de basis van het besluit om de huurovereenkomst tussen de gemeente en de brouwer op te zeggen. Concreet komt het er op neer dat niet aan de geluidseisen wordt voldaan als de dubbele deuren tussen de grote zaal en de foyer tegelijkertijd open gaan. Zaalgeluid dringt dan door tot de appartementen boven de Hanenhof.

Gemeente en bierbrouwer hebben nu een regeling getroffen waarin de huurovereenkomst op uiterlijk 30 juni a.s. wordt beëindigd. Heineken betaalt nog een deel van de achterstallige huur. De huidige exploitant verlaat het zalencentrum al op 30 april a.s. Maar dat betekent niet dat er in Geleen dan geen culturele voorziening meer is. De gemeente zorgt ervoor dat al geplande activiteiten na 1 mei door kunnen gaan.

Particulieren, verenigingen en instellingen die van de huidige beheerder te horen hebben gekregen dat hun activiteit niet door kan gaan, kunnen vanaf dinsdag 18 april bellen met de gemeente Sittard-Geleen, via 14-046. Ze worden dan teruggebeld.

Sittard-Geleen heeft een horeca-makalaar ingeschakeld om een nieuwe exploitant van de Hanenhof te selecteren. Ook wordt een plan uitgewerkt om het geluidslek te verhelpen. Zoals bekend is er geld beschikbaar voor eventueel noodzakelijke verbouwingen zodat de Hanenhof kan voldoen aan de voorwaarden die tegenwoordig worden gesteld aan een volwaardig zalencentrum waar popconcerten en andere cultureel-maatschappelijke activiteiten kunnen worden gehouden.

De afgelopen tijd zijn er verschillende ontwikkelingen geweest rondom de Hanenhof. Nadat Jan Smeets (eigenaar van Buro Pinkpop) in 2016 afzag van de koop van het gebouw is gekeken of het gebouw interessant zou zijn voor een supermarkt om er zich in te vestigen. De twee ketens die hiervoor benaderd zijn, hebben echter recent laten weten dat de Hanenhof niet of nauwelijks geschikt (te maken) is voor de vestiging van een supermarkt. Maar er is wel interesse voor vestiging in de omgeving van de Hanenhof.

Ook is bekeken of de voormalige bioscoop Roxy aan de Rijksweg in Geleen dienst zou kunnen doen als (alternatieve) cultuurvoorziening maar er is meer dan serieuze interesse om in dit gebouw een nieuw horecaconcept te vestigen. Daardoor blijft de Hanenhof de cultuurvoorziening voor Geleen.

Cookieinstellingen