Expositie Toon Thuis volledig opgeruimd

Trailers vol materiaal voor de belevingsexpositie Toon Thuis gingen er voor eind augustus vorig jaar in. Evenzoveel gingen er na 31 maart, nadat de expositie een half jaar lang met veel succes had gedraaid, ook weer uit.

Het team dat meehielp de expositie op te bouwen en in te richten – veel wagenbouwers uit de Sittardse optochthal – ruimde ook alles weer op. Vrijdagavond haalden zij in het bijzijn van Toon’s jongste zoon Gaby als laatste de lichtreclame voor de expositie van de gevel van het voormalige pand van V&D. Voor hen zit de belevingsexpositie Toon Thuis er nu dan ook helemaal op. Dat werd afgesloten met een gezellige borrel bij Tapperie De Gats.

Bijna al het materiaal dat werd aangeschaft voor het opbouwen van de expositie – de afscheidingen en de verschillende ruimtes – is eveneens opgeslagen, want het is volledig herbruikbaar in een andere setting.

Of dat in een vaste expositie over Sittard’s bekendste burger Toon Hermans zal zijn wordt in de zomermaanden duidelijk wanneer het haalbaarheidsonderzoek dat in opdracht van de gemeente wordt uitgevoerd gereed is. Daarna zal ook worden bepaald waar het bronzen beeld van Toon Hermans zal worden geplaatst.

Cookieinstellingen