Ajax te sterk voor Fortuna Vrouwen in bekerfinale

Fortuna Vrouwen heeft vanmiddag de finale om de beker met 3-1 verloren van de vrouwen van Ajax.

De wedstrijd werd gespeeld in het Koning Willem II stadion in Tilburg. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Ajax was 90 minuten lang de bovenliggende ploeg. De Amsterdamsen kwamen in de 54e minuut op voorsprong uit een penalty die werd benut door Noordam. Vier minuten later verdubbelde Van Gool de achterstand van Fortuna, dat enkele malen aan een grotere achterstand ontstnapte. In de 65e minuut produceerde Féli Delacauw met een afstandsschot de aansluitingstreffer voor Fortuna. Daarna was Fortuna een aantal keren dicht bij de gelijkmaker, maar die bleef helaas voor het team van coach Roger Reijners uit. Vijf minuten voor tijd besliste Jansen het duel met de derde treffer voor Ajax.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Moïsa van Koot, Myrthe Moorrees (86′ Lára Pedersen), Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, María Ólofsdóttir Grós, Alieke Tuin, Charlotte Hulst, Amber van Heeswijk (86′ Hanna Huizenga) en Tessa Wullaert.

Het was de laatste wedstrijd van Fortuna Vrouwen in het seizoen 2023/2024. Het is de vraag of Fortuna Vrouwen in de competitie 2024/2025 op hetzelfde niveau kan presteren als de eerste twee seizoenen, waarin onder leiding van coach Roger Reijners een derde en een vierde plaats werd gepakt. Reijners stopt met coachen van het team en veel speelsters vertrekken deze zomer naar andere teams.