Spectaculo ook in Karroessel: De vergadering – Studio Dooie Mus

Foto: SGN/Studio Dooie Mus

De tafel staat klaar. De agenda’s zijn geprint. Het water kan worden ingeschonken en de koffie loopt door. Hier wordt straks vergaderd. En hoe!

Drie bestuursleden bereiden zich voor om dit besluitsvormingsvarkentje te wassen. Maar hoe eenvoudig is het eigenlijk om besluiten te nemen in een land waar polderen een werkwoord is? Wat begint als een traditionele vergadering verandert al snel in een ritualistisch spel zonder woorden, waarin de personages de omgangsvormen onderzoeken die ze aan elkaar verbindt. Wat blijft er over van de vergadering als we de woorden laten voor wat ze zijn? Met deze absurde muzikale beeldende mime-voorstelling – geïnspireerd door het gedicht Vergadering van Rodaan Al Galidi – duikt Studio Dooie Mus met humor in de wereld van de besluitvorming, heroverweging en twijfel. Maak u klaar voor een avond vol absurde symfonieën, slap-stick-momenten en ongemakkelijkheid in een voorstelling die een diepere betekenis zoekt in ons alledaags handelen.

Over de makers: Studio Dooie Mus is een initiatief van Jelle Stiphout, Lindsay Zwaan en Esther Eveline Sloots, allen afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Ze maken posttraumatisch theater over de mens voor wie het leven een absurd cadeau is met een behoorlijke gebruiksaanwijzing. Die gebruiksaanwijzing is niet voor iedereen even logisch. Voor sommige mensen is dat niet erg, terwijl het voor anderen verschrikkelijk is. Studio Dooie Mus wil mensen wakker schudden en ontregelen – niet om ze te dwingen iets aan hun leven te veranderen, maar wel om ze te laten zien dat ze keuzevrijheid hebben en het recht om de invulling van hun bestaan te bevragen.

De Vergadering ging in premiere op Het Amsterdam Fringe Festival 2023 en is nu op tour. Op de vloer staan Lindsay Zwaan (Bodem, Smeris), Sjef van Schie en Brent de Vries. De regie en het concept zijn in handen van Jelle Stiphout en Esther Eveline Sloots tekent voor de scenografie en het kostuumontwerp.

De vergadering
Aanvang: eerste voorstelling 15:00 uur, tweede voorstelling 19:00 uur
Entree: gratis

Cookieinstellingen