Fortuna Sittard doet wat moet: winnen

Of het treffen tegen Almere City FC de laatste thuiswedstrijd van Wil Boessen als coach van Fortuna Sittard is geweest weten we pas vrijdag na de wedstrijd tegen FC Emmen.

Op paasmaandag was Fortuna Sittard in elk geval te sterk voor Almere City FC. Door de 3-0 overwinning maken de geelgroenen nog altijd kans op een plek in de play-offs.
Dankzij twee mooie doelpunten van Abdelaziz Khalouta (3e en 33e minuut), beide na goed voorbereidend werk van Ramon Voorn, kon Fortuna Sittard comfortabel met 2-0 gaan rusten. Almere City FC kon weinig gevaar stichten, en als het dan wel een keer lukte was daar Ferhat Kaya die in zijn gifgroene outfit zijn doel schoon hield.
Direct na rust (48e minuut) onderstreepte Khalouta zijn goede vorm door een prachtige voorzet te geven op Jeffrey Vlug, die de 3-0 mocht scoren. Daarna waren er nog kansen genoeg om de voorsprong uit te breiden, maar gescoord werd er niet meer. Abdelaziz Khalouta kreeg als man of the match in de 83e minuut een publiekswissel. Hij scoorde deze competitie 15 doelpunten voor zijn club.
MVV verloor de uitwedstrijd tegen FC Oss en kan na vrijdag met vakantie. Fortuna Sittard staat nu gedeeld op de negende plek met De Graafschap dat verloor van FC Eindhoven, maar wel een beter doelsaldo heeft dan Fortuna. Fortuna moet vrijdag uit aan de bak tegen FC Emmen dat vandaag in Rotterdam het zwalkende Sparta met 1-2 versloeg.
Ook vrijdag geldt dat Fortuna Sittard beslist niet mag verliezen – of eigenlijk gewoon moet winnen – om een plek in de play-offs zeker te stellen én dat een van de concurrenten in de fout moet gaan.