V&L viert jubileum met erewedstrijden

Foto:

Aanstaande vrijdagavond 29 augustus vinden in Laco Glanerbrook twee bijzondere handbalwedstrijden plaats in het kader van het 65-jarig bestaansfeest van V&L.

De eerste wedstrijd wordt een treffen tussen twee damesteams van V&L, elk bestaande uit een mix van oud-speelsters en huidige speelsters van de het eredivisie damesteam van V&L. Daarbij spelen ook twee opmerkelijke nieuwkomers mee: Nele Antonissen, de topscoorder van de Belgische competitie van vorig seizoen, én de uit de Duitse 1e Bundesliga teruggekeerde Desiree Comans. V&L dames heeft zich met dit duo bijzonder versterkt en hoopt met deze jonge ploeg mee te dingen naar de bovenste plekken van de ranglijst.
De aansluitend te spelen herenwedstrijd is om verschillende redenen een opmerkelijke, want nooit eerder in de geschiedenis van het Nederlandse herenhandbal stonden zoveel (ex-)(jeugd-)internationals (16!), die werden opgeleid bij één vereniging, in een wedstrijd tegenover elkaar.
Het laatste kampioensteam van V&L uit 2002 zal vrijwel compleet verschijnen, met de topspelers Sanders, Rietbroek, Tomanovic, Delpire, de nog steeds actieve Roel Adams, Hulsbosch, Gorissen, Kunnen en Boogaard in de gelederen. Zij laten 16 mei 2002 nog een keer in de herinnering terugkeren. Alleen Jasper Adams ontbreekt, hij moet vanwege verplichtingen in de Bundesliga verstek laten gaan.
Een ander interessant feit: vrijwel alle (oud-)V&L spelers uit jong Oranje, die vorig jaar verrassend vijfde werden op het WK U21, spelen vrijdagavond mee: Luuk Hoiting (Lions), Jarn van Gool (Houten), Joris Baart (Lions), Dylan Vossen (Lions), Maurits van Buren (Volendam), Tim Krijntjes (Lions), Geert Hinskens (Volendam) en Jorn Smits (Volendam), alsmede Bart Köhlen (Hasselt) en Wouter Leenen (Bevo).
En ook de trainers en coaches van de vier teams vormen een mooi affiche. Voor de damesteams zijn dat Piet Kivit, Jo Maas en Annie Thissen-Kusters. Hun collega’s bij de heren zijn de kampioenscoaches Jan-Willem Hamers, Mark Schmetz en Martin Vlijm.
Het wordt vrijdag in Laco Glanerbrook ongetwijfeld een memorabele feel good handbalhappening. Aanvang 18:45 uur.
Programma 29 augustus
18.00 uur Ontvangst ereleden, leden van verdienste en clubiconen
18:45 uur Wedstrijd dames V&L “oude glorie” vs. V&L dames eredivisie
19:45 uur V&L kampioensteam 2002 vs. V&L eredivisiespelers heden
20.30 uur Officieel gedeelte, gastheer Bestuur van V&L, oude bestuursleden van V&L, Ereleden van V&L, leden van verdienste van V&L, clubiconen. Met toespraken van Peter van Mulkom – voorzitter van V&L, Frank van Buren (V&L jubileumcommissie) en burgemeester Sjraar Cox names het Gemeentebestuur Sittard-Geleen.
21.00 uur Officiële opening van de reünie en het grote jubileumfeest in Glanerbrook
De jubileumfestiviteiten worden op zaterdag 30 augustus sportief afgesloten met een familietornooi in het Graaf Huyncollege in Geleen.
Cookieinstellingen