Voorbeschouwing Fortuna Sittard – FC Emmen

Ondanks dat bekerwedstrijd tegen NAC Breda werd verloren heeft Fortuna Sittard en haar aanhang uit het vertoonde spel vertrouwen geput. Vrijdag staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal een regulier duel in de Jupilerleague. 

Tegenstander is FC Emmen, dat het dit jaar verrassend goed doet en – in tegenstelling tot Fortuna Sittard – makkelijk scoort. Na elf wedstrijden staan de Drenten op een vijfde plek op de ranglijst met 19 punten.
FC Emmen speelde dit seizoen pas vier uitduels speelde en al zeven keer thuis. Geen van die thuiswedstrijden werd verloren en vaak werden er klinkende uitslagen neergezet. Ook uit is Emmen dit jaar een sterkere tegenstander dan in voorgaande jaren. FC Emmen staat momenteel qua punten op een gedeelde eerste plaats in de rangschikking van de tweede periode. Het doelsaldo uit twee wedstrijden is 9-0.
De laatste drie seizoenen won Fortuna in eigen huis van de Emmenaren, al leek het er vorig seizoen lange tijd op dat het duel zou eindigen zoals het begon. Uiteindelijk bleven de drie punten echter toch in Sittard, doordat twee invallers Emmen doelman Peter van der Vlag in de slotfase wisten te passeren. Gevaro Nepomuceno zorgde in de 75e minuut voor 1-0 en vier minuten voor het laatste fluitsignaal van arbiter Gerritsen gooide Lars Gulpen de wedstrijd definitief in het slot.
Van Vossen kan vrijdagavond niet beschikken over de aan zijn knie geblesseerde Jordy Briels. Ook het meespelen van Kevin Kis is onzeker.
Fortuna Sittard – FC Emmen staat vrijdag onder leiding van scheidsrechter Claes.
Hij krijgt assistentie van de heren Becquet en Vandecauter. Vierde official is de heer Puts. De wedstrijd begint om 20:00 uur.
Cookieinstellingen