OCI Lions herhaalt kunstje

De uitwedstrijd in de BeNeLeague die OCI Nitrogen Lions zaterdagavond in Aalsmeer tegen Fiqas speelde, werd na een dramatisch slechte eerste helft in de laatste minuut van de wedstrijd winnend afgesloten.

De wedstrijd leek qua scoreverloop wel wat op de thuiswedstrijd van enkele weken geleden tegen datzelfde Aalsmeer. Ook toen speelden de Noord-Hollanders een puike eerste helft. Zaterdag was dat niet anders. Bij rust ging Fiqas comfortabel aan de leiding met 17-8 en had het er alle schijn van dat OCI Lions op de derde achtereenvolgende verliespartij afstevende.
Na rust kantelde de wedstrijd echter. Vanaf de stand 24-16 kwam Lions gestaag dichterbij, en naarmate de kloof kleiner werd leek Fiqas het geloof in eigen kunnen steeds meer te verliezen. Een halve minuut voor tijd – kort tevoren had Luc Steins de gelijkmaker gescoord en vervolgens leverde een aanval van Fiqas niets op – vroeg Lions-coach Monique Tijsterman bij balbezit een time-out aan. De laatste seconden van de wedstrijd werden koel uitgespeeld en enkele seconden voor tijd schoot Ramos OCI Lions naar de winst.