IJshockeyseizoen afgelopen voor Eaters

Om door te kunnen stoten naar de finale om het landskampioenschap ijshockey zou Eaters vanaf zondag 1 maart vier wedstrijden achter elkaar moeten winnen van Unis Flyers Heerenveen.

Een echte Mission Impossible, wanneer je bedenkt dat Eaters nog geen enkele van de talrijke wedstrijden, die dit seizoen tegen de Friezen werden gespeeld, wist te winnen. Vanavond moest dat dan maar eens gebeuren, want anders zat het ijshockeyseizoen 2014-2015 er op.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd stilgestaan bij het overlijden van trouwe Eaterssupporter Astrid Kortis. Dat gebeurde in stijl, niet met een minuut stilte, maar met een indrukwekkende minuut geluid.

Laco Eaters Limburg begon fris en fel aan de eerste periode en sloot die ook als winnaar af. In een dubbele power play bracht Adam Hartley (08:51, +2) Eaters op voorsprong.

In de tweede periode schakelde Unis Flyers een versnelling hoger. Bobbee (29:09) maakte de gelijkmaker, Bruijsten (29:46) en opnieuw Bruijsten (36:18, pp) tilden de stand naar 1-3 in Flyers voordeel. Eaters kwam terug tot 2-3 (38:22) door een mooi doelpunt van Jeffrey Mens.

In de derde periode knokte Eaters voor de gelijkmaker. Twee minuten voor tijd was de stand nog steeds 2-3. Met nog iets meer dan één minuut te spelen liep Erik Tummers nog tegen een tijdstraf aan. In ondertal lukte het Eaters niet meer om in de laatste tellen van de wedstrijd nog gelijk te maken.

Net als zaterdagavond in Friesland had Heerenveen aan één periode genoeg om de wedstrijd te beslissen, al gebeurde dat qua score minder overtuigend. Door deze vierde winstpartij op rij is Heerenveen onbetwist de terechte finalist voor het landskampioenschap 2014-2015.

Er kan worden teruggekeken op een in tal van opzichten bizarre competitie, met slechts vijf ploegen, waarvan er twee mijlenver boven de rest uit staken. Hopelijk slagen de clubs en de Nederlandse IJshockeybond erin om komend seizoen een aantrekkelijkere competitie samen te stellen.