Wil Boessen op non-actief gesteld bij FC Oss

Wil Boessen
Wil Boessen
Foto: Rik van Mulken

Oud-Fortuna Sittard-trainer Wil Boessen is door zijn club FC Oss op non-actief gesteld. Dat laat de club via Twitter en haar website weten.

Volgens directie-voorzitter Bert Zwanenburg heeft Boessen deze stap aam zichzelf te wijten: “We zijn tot de conclusie gekomen dat direct ingrijpen noodzakelijk was. Na de mislukte poging om het contract met Wil Boessen te verlengen, is er intern een onhoudbaar spanningsveld ontstaan, gecreëerd door Wil Boessen zelf. Overal lazen en hoorden we hoe ambitieloos FC Oss wel niet was en wie de reden was achter het tot op dit moment zo succesvolle seizoen. Er is echter maar één reden waarom de samenwerking niet werd voortgezet en dat was dat Wil Boessen meer geld wilde dan FC Oss zich wenste te veroorloven.”

FC Oss was onder Boessen, die afgelopen maand nog werd uitgeroepen tot beste trainer van de Jupiler League in de vierde periode, bezig aan zijn beste seizoen ooit en plaatste zich voor de nacompetitie door in de derde periode de titel te pakken.

Sinds de contractbesprekingen met Boessen op niets uitliepen presteert het team duidelijk minder en werden de laatste wedstrijden allemaal verloren. De beslissing om Boessen op non-actief te stellen is volgens de club al genomen vóór de fikse 5-1 nederlaag in eigen huis tegen Sparta.

Cookieinstellingen