Joeri Schroijen ook komend seizoen bij Fortuna Sittard

Joeri Schroijen (r.)
Joeri Schroijen (r.)
Foto: Rik van Mulken

Fortuna Sittard heeft de van VVV-Venlo overgenomen Joeri Schroijen voor komend seizoen aan zich weten te binden. Tijdens de winterstop van seizoen 2014/2015 werd de 24-jarige Weertenaar al voor een half jaar op huurbasis overgenomen van VVV-Venlo. Door deze nieuwe verbintenis speelt Schroijen nog een jaar in Sittard.

Technisch Manager Charly Chudik: “Joeri is een speler naar ons hart. Hij beschikt over zowel verdedigende als aanvallende kwaliteiten in combinatie met veel dynamiek en een enorm loopvermogen. Bovendien is hij op meerdere plekken inzetbaar. De positie waarop hij zich moet richten is die van linksback. We zijn echt heel tevreden dat we iemand met zijn kwaliteiten terug hebben kunnen halen en zijn ervan overtuigd dat we met spelers van zijn kaliber stappen omhoog kunnen maken.”

Schroijen over zijn verlengde verblijf in Sittard: “Ik ben echt blij dat ik ook volgend seizoen bij Fortuna kan voetballen. Ik krijg veel vertrouwen van de trainer en kan zo veel minuten maken. Dat is belangrijk op mijn leeftijd. En ik heb het plezier in het voetballen weer terug. Het is echt fijn om weer terug te zijn in Sittard. Het is gewoon een mooie club met fijne supporters”.

Na de winterstop speelde Schroijen 17 wedstrijden voor de geel-groenen, waarin hij twee maal het net wist te vinden. De snelle speler begon zijn voetbalcarrière bij de amateurs van Merefeldia. Zijn talent viel al snel op, waardoor hij de jeugdopleiding van PSV en later FC Eindhoven doorliep. Zijn eerste schreden als profvoetballer zette hij bij Fortuna Sittard (2010-2013), waar hij op 24 september 2010 debuteerde. Na omzwervingen via Go Ahead Eagles en VVV-Venlo is hij sinds januari 2015 weer terug op het oude nest.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen