Fortuna Sittard – Al Shabab FC: 2-3

Na AZ en FC Porto speelde Fortuna Sittard dinsdagavond opnieuw een oefenduel tegen een aansprekende tegenstander: Al Shabab FC, een topclub uit Saoedi-Arabië.

Al Shabab FC is op dit moment op trainingskamp in Nederland. De club uit het King Fahd International Stadium – Michel Preud’homme was er van 2011 tot en met 2013 trainer – veroverde maar liefst zes maal de nationale titel en twee maal de Arabische Champions League.

Fortuna begon de wedstrijd dinsdagavond uitstekend. De ploeg kwam vroeg in de eerste helft op voorsprong nadat Gavin Vlijter in de 16 meter onderuit werd geschoffeld. Lekesiz benutte de strafschop.

Halverwege de eerste helft kwam Al Shabab FC op gelijke hoogte, eveneens uit een strafschop, ditmaal veroorzaakt door Jordie Briels.

Op slag van rust scoorden de Saoedi’s opnieuw. Ditmaal vanuit een hoekschop. Ruststand derhalve 1-2.

Van Vossen wisselde in de rust vijf spelers. Halverweg de tweede helft liep Al Shabab uit naar 1-3. In de slotminuut scoorde Muhammed Mert 2-3.