Laurens ten Dam wordt ploegmaat van Tom Dumoulin

Foto: Laurie Beylier [CC BY-SA 2.0]

Tom Dumoulin kan komend seizoen rekenen op de steun van Laurens ten Dam. Ten Dam maakte deze week de overstap naar Giant Alpecin.

Laurens ten Dam moet vooral Giant’s jonge klassementsrijders Tom Dumoulin en Fransman Warren Barguil gaan ondersteunen.

Tijdens de Vuelta bleek de zwakte in de ploeg van Giant Alpecin die Dumoulin uiteindelijk de kop kostte: het ontbrak de ploeg aan ervaren klimmers die ook in het hooggebergte sterk genoefg zijn om een kopman te ondersteunen. Ten Dam is dan een logische keuze voor versterking.

De 34-jarige renner vertrekt na acht jaar bij het meermaals van naam veranderde LottoNL-Jumbo. Toen de ploeg vorig jaar met de naam Belkin op het shirt reed, werd Ten Dam negende in de Tour de France. Zijn manager Joao Correia zei in augustus nog dat de geboren Groninger vermoedelijk in de Verenigde Staten zou gaan koersen, maar Ten Dam blijft toch in Europa.

Twee weken na de Tour de France van dit jaar, waarin Ten Dam slachtoffer werd van dezelfde valpartij die Tom Dumoulin tot afstappen dwong, werd Ten Dam tijdens een trainingsrit aangereden door een auto. “Ik brak mijn rug twee weken na de Tour, waardoor ik een stapje terug nam en anders ging kijken naar bepaalde dingen. Ik wilde een goed seizoen rijden in Europa en in de VS gaan wonen. Bij Giant-Alpecin kan ik die dingen combineren.”

Cookieinstellingen