OCI Lions verdedigt handbalbeker

Foto: OCI-Lions

Vanmiddag om 15:30 uur speelt OCI-Lions in de topsporthal in Almere de handbalfinale om de Nederlandse handbalbeker tegen Fiqas Aalsmeer.

OCI-Lions heeft vandaag de kans om de eerste grote prijs van dit handbalseizoen in de wacht te slepen en het tweede jaar in successie de handbalbeker te winnen. Het is voor OCI-Lions de vierde bekerfinale in successie. In 2013 en 2014 werd de finale beide keren verloren van Kras/Volendam. Ook in 2015 was Kras/Volendam tegenstander in de bekerfinale, toen ging OCI-Lions met de beker naar huis.

De tegenstander van vandaag stond veertien keer eerder in de bekerfinale en wist er daarvan zes te winnen. De onderlinge ontmoetingen tot nu toe tussen OCI-Lions en Fiqas Aalsmeer in zowel de BeNeLeague-competitie als in de competitie om het landskampioenschap werden allemaal door OCI-Lions gewonnen.

Coach Monique Tijsterman zal haar ploeg er ongetwijfeld van doordrongen hebben dat dat geen garantie is voor succes. Finales zijn – dat bleek eerder dit seizoen in de BeNeLeague – wedstrijden waarin alles mogelijk is. En het dit seizoen wat grillig presterende Fiqas Aalsmeer, dat is uitgeschakeld in de strijd om het landskampioenschap, zal er alles aan willen doen om de beker voor de zevende keer binnen te halen.

Cookieinstellingen