Tom Dumoulin gaat zaterdag naar Rio de Janeiro

Foto: Denismenchov08 [CC BY-SA 4.0]

Wielrenner Tom Dumoulin reist komende zaterdag af naar Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen.

De renner van Giant-Alpecin heeft een speciale spalk om zijn gebroken spaakbeen aangemeten gekregen en legde dinsdag een geslaagde fietstest af. Daarmee zijn de kansen voor deelname aan de tijdrit en de wegwedstrijd op de Olympische Spelen voor Tom Dumoulin aanzienlijk gestegen.

Afgelopen maandag was hij in Rijnstate in Arnhem om zijn pols te laten onderzoeken door orthopedisch chirurg Peer Konings. Konings is een gespecialiseerd handtherapeut die veel ervaring heeft in het aanmeten en maken van spalken. Een gipsspalk is geen optie omdat het daarmee niet mogelijk is om in de juiste houding op een tijdrijfiets te zitten. Daarom komt er een spalk van speciale kunststof die perfect past zodat de aerodynamica van renner en fiets kloppen.

Om niets aan het toeval over te laten had Dumoulin zijn tijdrijfiets bij zich om zo exact mogelijk te bepalen in welke stand de pols het best gespalkt kon worden.

Aankomende weken fietst Dumoulin enkele criteriums om te kijken hoe zijn pols zich houdt in aanloop naar Rio, waar hij tot de topfavorieten voor een medaille behoort. Pas in Rio neemt de medische staf het besluit of Dumoulin ook echt kan starten in de tijdrit en de wegwedstrijd.

Cookieinstellingen