Wijziging basiself Fortuna Sittard tegen Dordrecht

Fortuna Sittard - juli 2016
Fortuna Sittard - juli 2016
Foto: © Guus Queisen

Na het verloren duel tegen Jong Ajax wijzigt Fortuna Sittard coach Ben van Dael mogelijk de basisopstelling van zijn team voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht op twee plaatsen.

Afgaande op de laatste training maken Jordie Briels en Junior Torunarigha vrijdagavond plaats voor Frank Wiafe en Djibril Dianessy.

Ben van Dael: “De concurrentie is groot en anderen staan te popelen. Het betekent niet dat bepaalde spelers het slecht hebben gedaan, alleen zijn soms anderen aan de beurt. Als trainer moet je keuzes maken. Dat is vervelend, maar hoort bij mijn vak. Ik ben blij dat ik de luxe heb dát ik überhaupt keuzes kan maken.”

Na de nederlaag tegen Jong Ajax wil Fortuna het winnende spoor hervinden. FC Dordrecht wacht nog op de eerste winstpartij. “Het is zo’n tegenstander waarmee je alle kanten op kan”, analyseert de coach de opponent. “Maar tijdens de training waren we vooral bezig met ons eigen spel. Je ziet hoeveel we van daar uit hebben getraind en minder vanuit de opponent. Dat is lekker. Voornamelijk kan dat, omdat je zoveel spelers ter beschikking hebt. Iedereen moet mee. Wie verslapt, valt af. En als ik dan onze kwaliteiten afzet tegen die van Dordrecht, vind ik dat wij morgen voor de winst moeten gaan.”

Fortuna mist in het laatste duel voordat de interlandperiode ingaat Jorrit Smeets (jukbeen) en Mailson Lima Duarte Lopes (knie). Stefan Askovski is nog steeds niet speelgerechtigd.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen