Lammers neemt Verstappen in bescherming

Foto: screenshot

Volgens voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers moet Max Verstappen zich niets aantrekken van de scherpe kritiek die de Limburger na de Grote Prijs van België kreeg van onder andere voormalig F1-coureur Niki Lauda.

Lammers: “Max is de steen in de vijver van de Formule 1 en dit zijn de rimpels die dat teweeg brengt. Niet iedereen vindt het geweldig dat hij de gevestigde orde naar huis rijdt.”

Verstappen beleefde zondag op Spa-Francorchamps een enorme deceptie. Tienduizenden landgenoten langs het circuit zagen hun favoriet, die vanaf de tweede plek was gestart, al in de eerste bocht botsen met Kimi Räikkönen. Verstappen vocht verderop in de race nogmaals een verbeten duel uit met de Fin, die riep dat Verstappen hem van de baan wilde rijden. Räikkönen kreeg bijval van drievoudig wereldkampioen Niki Lauda. De Oostenrijkse topadviseur van Mercedes stelde openlijk dat Verstappen rijp is voor een bezoekje aan de psychiater, omdat de Nederlander niet inziet dat hij soms de grenzen overschrijdt.

“Lauda riep dat waarschijnlijk in het heetst van de strijd, net zoals Verstappen na afloop reageerde”, aldus Lammers. De coureur van Red Bull zei de Ferrari’s van Räikkönen en Sebastian Vettel nog liever van de baan te rijden dan ze te laten passeren. “Zij hebben namelijk mijn race verziekt in bocht één.”

Volgens Lammers was die reactie weliswaar niet slim, maar wel begrijpelijk. “Het was een weekeinde waarin voor Max alles in duigen viel. Hij stapte uit zijn auto en had er ongelooflijk de pest in, wellicht was hij ook boos op zichzelf. En dan moet je direct iedereen keurig te woord staan. Dat was misschien iets te veel gevraagd. Hij heeft iedereen verbaasd met zijn volwassen houding, maar hij is pas achttien jaar hè.”

Dat Verstappen na alle lof nu ook kritiek krijgt, vindt Lammers niet zo gek. “Het toeval wil dat dit vooral komt van jongens die steeds achter hem eindigen. De Formule 1 was een slaapverwekkende vertoning geworden, tot Max kwam. Max moet zorgen dat hij de innerlijke rust bewaart en in de volgende race weer presteert. Hij heeft genoeg krediet opgebouwd om hem dit snel te kunnen vergeven.”

Cookieinstellingen