Finn Stokkers vestigt nieuw record in Fortuna-statistieken

Finn Stokkers
Finn Stokkers
Foto: ©FM-Images - www.fm-images.com

Nooit eerder lukte het een nieuwe speler in het elftal van Fortuna Sittard om vanaf zijn debuut in vier opeenvolgende wedstrijden te scoren. Tot Finn Stokkers kwam.

De jonge aanvaller (20) kwam tijdens de wintertransferperiode over van Sparta, waar de talentvolle aanvaller te weinig aan spelen toekwam. Speeltijd krijgt de spits, waarvan veel dreiging uitgaat, bij Fortuna Sittard volop. Hij scoorde in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht zijn eerste doelpunt voor het team van Sunday Oliseh en scoorde vervolgens ook tegen Jong Ajax, SC Cambuur en Jong FC Utrecht.

Hopelijk lukt het hem aanstaande vrijdag tegen FC Emmen om er in zijn vijfde wedstrijd voor de club een vijfde treffer aan toe te voegen en zijn status als vaakst scorende nieuweling nog verder op te vijzelen.

De goede start bij Fortuna noopt hem in elk geval om zijn ambitie naar boven bij te stellen. Vooraf stelde hij zich ten doel om in de op het moment van zijn aantreden resterende 17 wedstrijden zes keer te scoren, nu heeft hij de lat hoger gelegd: acht tot tien treffers moeten er aan het einde van dit seizoen op zijn naam staan.

Hoeveel het er ook gaan worden, één ding weet Stokkers al zeker: “Het is een goede stap geweest om naar Fortuna te komen. In de jeugd zagen mensen dat ik kwaliteiten had. Alleen bij Sparta in het eerste lukte het niet altijd of kreeg ik mijn kans niet. In elk geval sta ik momenteel veel in de picture. Bij Sparta had ik misschien één interview in het halfjaar. Bij Fortuna geef ik er drie per week. De aandacht voor mij is anders dan ik gewend was. Dat is wel leuk, hoor. En natuurlijk kan ik te maken krijgen met een terugval. Maar voor mij is zoals het nu gaat bij Fortuna, echt pas het begin.”

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen