Fortuna Sittard verslaat FC Oss met 2-0

Fortuna Sittard was na een miserabele week, met puntenaftrek door de KNVB en een nederlaag tegen FC Eindhoven, toe aan een goede afsluiting van het paasweekend. FC Oss was op paasmaandag de tegenstander.

In de zesde minuut van de wedstrijd, die ruim 1800 toeschouwers trok, diende zich de eerste kans aan voor Fortuna: Dianessy zag zijn voorzet echter net onderschept worden door een verdediger van FC Oss voordat Finn Stokkers gevaarlijk kon worden.

Fortuna bleef druk zetten en FC Oss had de nodige overtredingen nodig om met name Vlijter en Bassan af te stoppen. Dat leidde tot twee gele kaarten aan de kant van FC Oss. In de 25e minuut was het de eerste keer raak voor Fortuna Sittard. Dianessy schoot de rebound binnen nadat FC Oss doelman Deckers een inzet van Gavin Vlijter ternauwernood uit zijn doel wist te houden. Vijf minuten later was het opnieuw raak, ditmaal rondde Vlijter een aanval fraai af.

Vijf minuten later had Finn Stokkers de wedstrijd al vroegtijdig definitief kunnen beslissen. Hij zag zijn strafschop, die werd toegekend nadat Jordy Briels in het strafschopgebied van FC Oss onderuit was gehaald, echter gestopt worden door Deckers. Fortuna Sittard ging dik verdiend met 2-0 aan de thee.

FC Oss wist in de eerste helft geen enkele kans te creëren. Op de eerste kans moesten de Ossenaren tot de 50e minuut wachten, maar de bal werd over het doel van Miguel Santos gekopt. Kort daarvoor had Dianessy de 3-0 op de schoen, maar opnieuw behoedde Deckers FC Oss voor een grotere achterstand. Vanaf de 55e minuut moest FC Oss met 10 man verder nadat Piqué de doorgebroken Finn Stokkers net buiten de 16-meter onderuit schoffelde en daarvoor de rode kaart gepresenteerd kreeg. De vrije trap van Emrah Bassan ging maar net naast. De tweede helft was qua voetbal verder het aanzien amper waard, al werd er wel veel inzet getoond. Gescoord werd er echter niet meer.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Gerrets, geassisteerd door grensrechters Bexkens en Langeland en vierde offical Blank. Gerrets gaf geel aan Gavin Vlijter,Ferry de Regt en Adrian Purzycki.

Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Christopher Braun, Ferry de Regt, Perr Schuurs, Jordie Briels, Kamen Hadzhiev, Emrah Bassan, Luc Mares (86′  Adrian Purzycki), Finn Stokkers (65′ Sjoerd Ars), Djbril Dianessy en Gavin Vlijter(46′ Dries Saddiki).

Fortuna Sittard speelt de komende twee competitiewedstrijden uit tegen FC Den Bosch (21 april) en RKC Waalwijk (28 april) en sluit deze competitie af met een thuisduel tegen FC Volendam (5 mei).